Rólam

   Szeretnék néhány szót szólni magamról, hogy tudd kire is bízod magad. 

 

1998 óta akkreditált, felsőszintű, ápolói végzettségem van. Több évig ápoltam kórházban (érsebészet, műtő, tüdőbel. osztály, sebészet, septikus részleg). Közben és néha párhuzamosan, idősotthonban (több helyen is, Érden és Diósdon) dolgoztam. Évekig voltam az érdi Szociális Gondozó Központ egyik bentlakásos otthonának főnővére.

Jelenleg egy nyugdijasházban dolgozom, besegítek időnként a Pest Megyei Speciális Mentők-nél valamint folyamatosan tape-elek hazai és nemzetközi versenyeken és a vállalkozásomban.

A kinesiology tappel 2014  tavaszán találkoztam kisebbik fiam betegsége kapcsán, s mivel az Ő esetében bámulatos javulást tapasztaltam, elkezdtem tanulni a tapet. A több mint 15 éves egészségügyi háttér és az anatómia tudása nagy könnyebbséget jelentett.

Jelenleg meglévő tanfolyamaim:

 • Acu-tape elméleti és gyakorlati alaptanfolyam (orvosi izület- izom- és meridiánragasztás alapfogásai)
 • Acu-tape elméleti és gyakorlati haladó I. (orvosi ízületek – izom- és meridiánragasztás)
 • Acu-tape elméleti és gyakorlati haladó II. (tiszta meridiántaping)
 • Kismama taping és baba-tape (tehermentesítés, oedema kezelés, deréktáji fájdalmak, babapocak fájdalom)
 • Funkcionális anatómia és izomtesztek (a probléma pontos feltárása)
 • Acu-tape Workshop intenziv tanfolyam (speciális  ragasztások : törések, tüdőgyulladás, endometriózis stb.. )
 • Cross tape l. – Ízületek ( a Cross tapekkel végzett mozgásszervi kezelések fiziológiás háttere és összetett akupunkturás kombinációja)
 • Moxa és köpöly elméleti és gyakorlati tanfolyam (elméleti ismeretek a Hagyományos Kínai Orvoslás valamint alapfogások a moxa és köpölytechnika terén)
 • Cross tape II. – Belső szervek (a cross tapekkel végzett belgyógyászati kezelések fiziológiai háttere és összetett akupresszúrás pontkombinációja)
 • Moxa és köpölyterápia elméleti és gyakorlati haladó tanfolyam (mély ismeretek a Hagyományos Kínai Orvslásról és komoly fogások a moxa és köpölytechnika terén)
 • EasyFlossing 1  (fasciális kezelések, izületi, szivacs, Recovery és   miofascialis technikák)
 • EasyFlossing 2  (mély fascia ismeretek, extracelluláris mátrix, fibroblasztok, mobilizáció és manipuáció, rengeteg gyakorlat, molekuláris háttér)
 •  Fascia Training- Concept Rossmann – alapképzés ( A fascia felépülése, jelentősége, Blackroll Orange tréning, fasciális nyújtás, Katapult tréning, Testtudatosság azaz propriocepciójavítás, Gerinc – Fasciatréning – Gerinciskola, Gyakorlatok tréningre és terápiára, Fascia fitness óra vezetése, Tréningtervezés és vezetés)
 • Dynamic Flossing 3  (Oedemak és Nyirokkezelések háttere, a nyirokrendszer,  artériás-vénás keringés, extracelluláris mátrix, belszervek és a csontrendszer összefüggései)
 • Fascia Distorzios Modell 2 (FDM) (Cillinder disztorziók és triggerbandek felismerése, kezelése
 • Fascia training haladó – tréneri képesítés ( a háti hosszú fascialánc anatomiája és tréningje, a víz szerepe a testben, aktív és passzív nyújtások, jelentőségük, alkalmazhatóságuk, szalagok, inak, ízületi tokok fascia tréninget, nemek szerinti tréningbeli különbözősége, eljárások hiper- és hipomobilitás esetén, testérzékelés és testtudatosság jelentősége a terápiában és a sportban, teljesítményfokozás céljából, propriocepció és interocepció)

Az érdeklődésem nem lankadt, folyamatosan képzem magam. Sikeresen elvégeztem a Természetgyógyász alaptanfolyamot és Fülakupunktúrás addiktológus szakképesítést szereztem. Jelenleg a fascia mobilizáció érdekes világában kutakodom, tanulok különféle gyógyítási és rehabilitációs technikákat EasyFlossingot, Fascia Distorzios Modellt(FDM), Fascia trainiget, Athletic traininget, valamint diagnosztikát.

Elsősorban mozgásszervi problémákkal foglalkozom, de fejlesztem magam a belgyógyászati betegségek irányába is.

2015 januárjától egyéni vállalkozóként dolgozom, ragasztok-tornáztatok kicsit és nagyot, mindenkit, akinek fáj valahol.

 

Köszönöm érdeklődésedet, szeretettel várlak.

Tóth Rita

 

 

Képesítéseim:

dav

 

imag0367_1.jpg

imag0205.jpg

imag0009.jpg

1480422997503564941175.jpg

acu-tape_workshop.jpg         funkcionalis_anatomia_es_izomtesztek.jpg

kismama-kinesiology_tape.jpg

acu-tape_halado2.jpg

acu-tape_halado1.jpg

acu-tape_alap.jpg